Navigation

SolarEdge: reorganisatie - meer slecht nieuws hoek zonne-energie - FAST - ALFEN

SolarEdge: reorganisatie - meer slecht nieuws hoek zonne-energie  - FAST - ALFEN

Smart energy techbedrijf SolarEdge Technologies [SolarEdge] $SEDG kondigt aan 16% van het wereldwijde personeelsbestand te verminderen vanwege zwakke vraag naar zonne-omvormers. Wederom een bedrijf in deze sector met een winstwaarschuwing en reorganisatie.

SolarEdge is niet het eerste bedrijf dat gaat reorganiseren. De vraag naar producten in de branche van zonne-energie heeft te maken met een sterke groeivertraging. Mensen en bedrijven stellen investeringen uit, zoals blijkt uit een reeks van berichten die de laatste tijd zijn uitgekomen.

Meer bedrijven gaan waarschuwen - sector breed

De verwachting is dat winstwaarschuwingen door blijven gaan in het huidige rapportage-seizoen. Dit zal in een breed scala van activiteiten zijn die te maken hebben met zonne-energie. Dat zien we overigens nu al met temperingen van de verwachtingen in een breed aantal gerelateerde sectoren. En niet alleen van Amerikaanse bedrijven.

Het feit dat SolarEdge meteen maar 16% van de mensen de laan uitstuurt geeft aan hoe moeilijk deze sector het momenteel heeft.

Fastned & Alfen: ander soort bedrijven - toch correlatie

Wat dat betreft rekenen we er ook op dat Nederlandse bedrijven zoals Fastned $FAST (onlangs een update gegeven) en Alfen $ALFEN vroeger of later hun verwachtingen gaan aanpassen.

Deze bedrijven zijn misschien niet één op één te vergelijken met SolarEdge, maar waar het om gaat is dat er een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar is in veel sectoren gerelateerd aan zonne-energie (zie ook eerdere berichten).

De verwachting is ook dat de leveringen van onderdelen, van boutjes en moertjes tot kabels en andere benodigdheden, een zwakkere vraag zullen laten zien.

Terug naar SolarEdge

De reductie betreft 900 werknemers, waarvan ongeveer 500 van diverse productiesites. Het maakt deel uit van een herstructureringsplan na stopzetting van productie in Mexico en China, en beëindiging van activiteiten op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen voor elektrische mobiliteit.

SolarEdge, opgericht in 2006, streeft naar betaalbare zonne-energie en ontwikkelde een omvormer-oplossing. Een omvormer voor zonne-energie zorgt er voor dat de gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen worden omgezet in elektriciteit die geschikt is voor gebruik.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.