Navigation

Shell: pauzeert bouw biobrandstoffabriek - goed voor aandeelhouders

Shell $SHELL heeft aangekondigd dat het de bouwwerkzaamheden van de biobrandstoffenfabriek op het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam tijdelijk onderbreekt.

Volgens Shell is deze beslissing genomen om verschillende uitdagingen aan te pakken en het toekomstige concurrentievermogen van de fabriek te waarborgen, vooral gezien de huidige marktomstandigheden.

Deze stap is een duidelijk teken dat Shell zich afkeert van zijn onrendabele investeringen in hernieuwbare energie. Het stopzetten van de bouw van één van de grootste biobrandstoffabrieken in Europa laat zien dat Shell prioriteit geeft aan winstgevendheid en commerciële haalbaarheid. Dit is een verstandige herallocatie van middelen en goed voor aandeelhouders.

Shell's strategische heroriëntatie toont aan dat het bedrijf serieus werk maakt van het optimaliseren van zijn investeringen en het verbeteren van het rendement voor aandeelhouders.

Wij hebben het aandeel eerder aangeschaft in de verwachting dat Shell zich zal aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en zich zal richten op winstgevende projecten.

Deze beslissing bevestigt onze overtuiging dat Shell de juiste stappen neemt om duurzaam succes te waarborgen zonder de transitie naar groen uit het oog te verliezen en de langer dan verwachte vraag naar fossielen

Door de bouw nu tijdelijk te pauzeren, krijgen Shell ruimte om te beoordelen wat straks de meest commerciële weg voorwaarts is voor het project, aldus Huibert Vigeveno, Director Downstream, Renewables and Energy Solutions van Shell. Hij benadrukte dat Shell zich blijft inzetten voor het doel om tegen 2050 een energiebedrijf met netto-nul uitstoot te zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.