Navigation

Herhaling: Shell: afschrijving $2 miljard en meer - visie op het aandeel

Herhaling: Shell: afschrijving $2 miljard en meer - visie op het aandeel
pro

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Shell $SHELL verwacht zoals blijkt uit de update vandaag een post-tax afschrijving tot $2 miljard, wat de winst in het tweede kwartaal zal drukken. De afschrijving komt door het stopzetten van de bouw van een biofuelfabriek in Rotterdam en de verkoop van een chemische fabriek in Singapore.

De handelsresultaten van Shell's gasafdeling zullen lager zijn dan in het eerste kwartaal, maar vergelijkbaar met het tweede kwartaal vorig jaar. De productieverwachting voor vloeistoffen en aardgas is licht verhoogd tot 940.000-980.000 vaten per dag.

Shell verwacht dat de LNG-volumes zullen dalen tot 6.8-7.2 miljoen ton, vergeleken met 7.6 miljoen ton in het eerste kwartaal. De upstream-productie zal tussen 1.72 en 1.82 miljoen vaten per dag liggen. Resultaten van de chemische en marketingsegmenten zullen vergelijkbaar zijn met het eerste kwartaal. Shell publiceert de kwartaalresultaten op 1 augustus.

Het aandeel Shell

De update van Shell wordt verdeeld ontvangen door de financiële markten. Dit doet echter niets af aan de gunstige onderliggende opwaartse trend en onze ups vanaf 15,2 euro houden we vast.

De afschrijvingen door het stopzetten van de biofuel fabriek in Rotterdam zijn al eerder aangekondigd. Shell doet dit omdat het doorzetten van deze fabriek zou leiden tot een groter negatief effect. Dit kan dus als positief worden gezien. Dit geldt ook voor de verkoop van de chemische fabriek in Singapore. Shell neemt nu een last, zodat het op de lange termijn hiervan kan profiteren.

Andere inzichten

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.