Navigation

Shell: vraag LNG tegen 2040 - toename van 50% - visie

Shell: vraag LNG tegen 2040 - toename van 50% - visie

Shell $SHELL heeft aangegeven dat de vraag naar LNG tegen 2040 waarschijnlijk iets lager zal zijn dan eerder werd verwacht. Dit werd bekendgemaakt in een outlook die tijdens de LNG-outlook-presentatie van vandaag werd gepresenteerd, zoals gemeld in onze analisten-agenda.

Volgens Shell zal de vraag naar LNG in 2040 naar verwachting tussen de 625 en 685 miljoen ton liggen, terwijl eerder werd gedacht aan een vraag van meer dan 700 miljoen ton.

Bullish op het aandeel

Shell voorziet een iets lagere vraag, maar deze voorspelling kan veranderen zoals we weten, op lange termijn. De Shell LNG Outlook 2024 toont aan dat gas een aanvulling vormt op wind- en zonne-energie in landen met een hoog aandeel hernieuwbare energie in hun energiemix, en zorgt voor zowel korte-termijn-flexibiliteit als lange-termijn-zekerheid van de energievoorziening. Met andere woorden: het bedrijf zal van de totale mix van haar producten duidelijk gaan profiteren.

We zijn bullish op het aandeel vanaf 15,2 euro. De laatst gepresenteerde cijfers ondersteunen deze positieve visie op het aandeel. Wel moet het nog een weerstand op de grafiek doorbreken om echt een rally in te zetten.

Terug naar de LNG Outlook

In 2023 bedroeg de vraag naar LNG 404 miljoen ton, vergeleken met 397 miljoen ton in 2022. Shell voorspelt echter dat de wereldwijde vraag naar vloeibaar aardgas (LNG) tegen 2040 met meer dan 50% zal toenemen.

Deze toename wordt aangewakkerd door de snelle verschuiving van steenkool naar gas in industrieën over heel China, evenals de groeiende afhankelijkheid van LNG in Zuid-Aziatische en Zuidoost-Aziatische landen om hun snelgroeiende economieën van brandstof te voorzien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.