Navigation

New York: "peaker" centrales - keerpunt -Shell

In New York worden zogenaamde "peaker" energiecentrales gebruikt om de stroomvoorziening op peil te houden wanneer de vraag naar elektriciteit bijna het dagelijkse maximum bereikt. Tot nu toe leveren deze centrales 250 MW aan vermogen.

Ter vergelijking: de nucleaire centrale Indian Point produceerde 2.000 MW zonder emissies, voordat "groene" activisten afdwongen dat het werd gesloten.

Wat vooral opvalt is dat de vraag naar fossiele brandstoffen, waaronder olie, gas en kolen, nog lange tijd hoog zal blijven. Als kernenergie niet toegestaan is moet er een andere bron zijn die dat voorlopig opvangt.

Dit ook gezien het feit dat de infrastructuur voor groene energie nog steeds slecht is. De Verenigde Staten lopen voor op Europa op dit gebied. In Europa zijn het nu vooral de Duitse zakenbonsen die wijzen op de grote problemen die kunnen ontstaan als er niet snel een masterplan wordt bedacht voor een groene infrastructuur. Dit geeft aan dat er nog lange tijd veel fossiele brandstoffen gebruikt zullen worden. Een groene infrastructuur aanleggen zal waarschijnlijk wel komen, maar de aanleg kan jaren duren.

Shell kan begunstigde worden - keerpunt - strategie nog "onbegrepen"

De olie-aandelen hebben onlangs een daling tot consolidatie doorgemaakt. We hebben het idee dat deze sector wel eens een belangrijk keerpunt kan hebben bereikt en binnenkort weer gaat stijgen. Deze visie wordt ondersteund door voorspellingen van een recordvraag naar olie in zowel 2023 als 2024, vooral als China grootschalige stimuleringsmaatregelen neemt.

Eén van de bedrijven die waarschijnlijk flink zal profiteren zodra het besef doordringt dat we nog lang veel olie en gas nodig hebben is Shell $SHELL. Shell heeft aangegeven voorlopig volop te blijven inzetten op fossiele brandstoffen verwijzend naar de marktomstandigheden. En daar hebben ze bij Shell gelijk in.

We hebben het idee dat de markt Shell momenteel niet begrijpt, waardoor het aandeel in een zijwaartse range blijft. We hebben al een long-posities in Shell vanaf veel lagere niveaus (groene markers). Als er een signaal komt dat de huidige zijwaartse zone wordt doorbroken zullen we waarschijnlijk groter inzetten op het aandeel Shell.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.