Navigation

Sherwin-Williams: sterker dan verwacht - overlap met Akzo

In 2023 overtrof Sherwin-Williams de eigen winstverwachtingen met een omzetstijging in het vierde kwartaal.

Hoewel de bedrijven niet geheel met elkaar te vergelijken zijn, is er wel een overlap met Akzo $AKZA. Dit kan erop wijzen dat Akzo langzaamaan de bodem heeft gezien. Echter, de prijsactie van het aandeel Akzo leidt ertoe dat we nu nog afwachten.

Terug naar Sherwin-Williams

De winst bedroeg 356 miljoen dollar, wat neerkomt op 1,39 dollar per aandeel. De jaaromzet steeg van 22,1 naar 23,1 miljard dollar, met een nettowinststijging van 2,0 naar 2,4 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg van 8,73 naar 10,35 dollar.

Voor 2023 verwachtte Sherwin-Williams een aangepaste winst per aandeel van 10,10 tot 10,30 dollar, wat een verhoging was ten opzichte van de oorspronkelijke prognose van 9,30 tot 9,70 dollar. Voor 2024 verwacht het bedrijf teven een aangepaste winst per aandeel van 10,85 tot 11,35 dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.