Navigation

Siemens Energy: gaat sterk uitbreiden in elektriciteitsnet - het aandeel

Siemens Energy: gaat sterk uitbreiden in elektriciteitsnet - het aandeel
pro

Siemens Energy $ENR is van plan om meer dan 10.000 nieuwe werknemers aan te werven voor zijn elektriciteitsnetbedrijf. Dit bedrijfsonderdeel zal naar verwachting tegen 2030 de grootste inkomstenbron van Siemens Energy worden.

Voor deze uitbreiding is er €1,2 miljard vrijgemaakt voor investeringen. De groeiende vraag naar elektriciteit, de toename van hernieuwbare energieprojecten en de noodzaak om verouderde infrastructuur te upgraden drijven deze uitbreiding.

Het aandeel Siemens Energy

De aandelen van Siemens Energy zijn de laatste tijd fors gestegen, van ongeveer 6 euro tot momenteel ongeveer 24 euro. Dit hebben we echter gemist, omdat we rekening hielden met meer problemen bij Gamesa, waar aanzienlijke afschrijvingen hebben plaatsgevonden. Gamesa blijft overigens een zorgenkindje.

Ondanks deze problemen is het duidelijk dat er een volledig nieuwe energie-infrastructuur moet worden opgebouwd om aan de sterk toenemende vraag te voldoen. Siemens Energy zal hier als één van de bedrijven van profiteren.

Daarom zijn we nu op zoek naar een goed moment om in het aandeel te stappen. Momenteel doen we dit niet. Hoewel het aandeel op korte termijn wellicht nog verder kan stijgen, is er ook een mogelijk dat we te laat zijn. We wachten dus eerst af tot de koers is teruggevallen, bij voorkeur naar het eerste VWAP-niveau rond de 20 euro, en nog liever naar ongeveer 16 euro, het tweede VWAP-niveau. Hoe dan ook, we blijven zoeken naar een instapkans in het aandeel Siemens Energy.

Gamesa

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.