Navigation

Herhaling: Siemens Energy: gaat enorme windturbine produceren - implicaties

Herhaling: Siemens Energy: gaat enorme windturbine produceren - implicaties
pro

Herhaling: Siemens Energy: gaat enorme windturbine produceren - implicaties

Siemens Energy $ENR heeft klanten verteld dat het van plan is om de grootste windturbine te produceren, mogelijk tegen het einde van dit decennium. Hiermee wil het bedrijf zijn leidende positie behouden in een van de snelst groeiende energiemarkten.

Het bedrijf is van plan om een offshore generator te introduceren die 21 megawatt aan vermogen kan opwekken. Dit zou de grootste machines van Chinese concurrenten overtreffen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. De geplande eenheid zou ongeveer 40% krachtiger zijn dan de grootste turbine die het bedrijf momenteel aanbiedt, welke bladen heeft van 115 meter (377 voet) lang.

Het aandeel

Hoewel het bedrijf op lange termijn veelbelovend lijkt, zijn er op de korte termijn nog uitdagingen. Het aandeel van Siemens Energy heeft het de afgelopen tijd goed gedaan, en we hebben helaas de kans gemist om daarvan te profiteren. Zit je er wel tussen, dan zouden we blijven zitten met een stop in de winst.

Nu duidelijk wordt dat Siemens Energy met nieuwe initiatieven komt en waarschijnlijk in het ergste geval kan rekenen op staatssteun, kunnen we altijd overwegen om niet aan de zijlijn te blijven staan. Nu wachten we echter af, maar we zijn te voorzichtig geweest en hadden een nog grotere impact verwacht van de ellende bij Gamesa. Een dip zou mogelijk ertoe kunnen leiden dat we wel gaan instappen. En gezien de chart is de kans van een nieuwe dip niet uitgesloten.

De implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.