Navigation

Sif: met cijfers en outlook - geen reden tot actie

Sif is deze ochtend met cijfers gekomen en een outlook. De cijfers bieden geen reden om iets met het aandeel te doen. De outlook is gebaseerd op veel aannames die lopen tot 2026 en dit jaar ziet het zwakte. Dat het een stijging ziet van de EBITDA tot minstens 160 miljoen vanaf 2026 zou inderdaad realistisch kunnen zijn, maar wij sluiten niet uit dat dit te optimistisch is.

Mocht het aandeel wel stijgen, dan is dit dus vooral gebaseerd op los zand ondanks de kansen in deze markt. We zien nog steeds reden om weg te blijven. Op basis van prijs gedreven actie ligt het aandeel er ook nog steeds slecht voor. De markt is momenteel te onzeker en wij laten "deze kans" voorlopig gaan. (Zie ook eerdere berichten.)

Sif geeft als vooruitzicht voor het volledige jaar 2024 aan dat de verdere integratie van de fabriek en de opstart van de uitgebreide productiefaciliteiten in de tweede helft van 2024 gaat resulteren in een lagere productie-output van ongeveer 165 duizend ton, met een verwachting voor aangepaste EBITDA op een niveau van ongeveer €35 miljoen. Na de opstart van de nieuwe fabriek voorziet Sif hogere volumes met €135 miljoen EBITDA voor 2025 en minstens €160 miljoen vanaf 2026.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.