Navigation

Herhaling: Sif: +4,5% - markt blijkbaar eerdere winstverlaging "even" vergeten

Herhaling: Sif: +4,5% - markt blijkbaar eerdere winstverlaging "even" vergeten

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Het aandeel Cif Holding [SIF] $SIF stijgt vandaag ruim 4%, nadat het bedrijf op 16 februari bekend maakte een contract te hebben getekend voor de levering van 100 monopiles aan de joint venture Equinor en Polenergia voor een offshore windproject.

Niks mee doen: gaf winstwaarschuwing in januari

Wij gaan niet deelnemen aan deze rally. Hoewel monopiles nodig zijn voor windmolens, beschouwen we deze order niet als zeer lucratief. Het is een zeker een toevoeging aan de portefeuille van CIF Holdings, maar tegen welke voorwaarden is maar afwachten.

En blijkbaar is vandaag iedereen ook "even vergeten" dat het bedrijf begin januari meldde dat Empire Offshore Wind  uit New York het contract had opgezegd met Sif. Daarop gaf het bedrijf een EBITDA-waarschuwing en gaf dus aan een lagere aangepaste EBITDA te voorzien.

Dit was slecht nieuws en zodoende blijven we terughoudend over de vooruitzichten van het bedrijf. Hoewel CIF beweerde dat de opzegging van Empire Offshore Wind geen invloed zal hebben op de productieplanning van 2025 en 2026, blijft dit maar afwachten. We zijn niet overtuigd van de stabiliteit van de markt en de marges van Sif. We doen dus niks.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.