Navigation

Sif: kans op kortstondige rally na de cijfers

Sif $SIFG heeft in het tweede kwartaal van 2024 beter gepresteerd dan in het eerste kwartaal. De cijfers van Sif lijken op het eerste gezicht redelijk te zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat er wordt gerapporteerd op basis van een zogenoemde aangepaste EBITDA, wat ruimte laat voor interpretatie. Hoewel een tijdelijke rally mogelijk is, doen wij niet mee.

Het aandeel ligt er op de chart slecht voor en is duur. Ondanks dat de resultaten aan de bovenkant van de prognoses uitkwamen, bevindt het bedrijf zich naar onze mening momenteel in een moeilijke sector. Daarom zien wij op dit moment geen reden om actie te ondernemen met betrekking tot het aandeel Sif.

Wel moet worden opgemerkt, en dit zien we als een pluspunt, dat wij rekening hadden gehouden met de mogelijkheid dat het bedrijf zijn verwachtingen zou verlagen, wat niet is gebeurd. Ook is de order portfolio een zogenaamde 'positive' die nog geen directe aanleiding geven om het aandeel te kopen.

Ondanks deze positieve punten, blijven wij bij ons standpunt om niets te doen met het aandeel met de kans van een kortstondige rally.

De cijfers

In de eerste helft van 2024 behaalde Sif een aangepaste EBITDA van 26,1 miljoen euro, een stijging ten opzichte van de 21,4 miljoen euro in dezelfde periode van 2023.

Het tweede kwartaal droeg hier significant aan bij met een EBITDA van ongeveer 18 miljoen euro. De productie steeg in het eerste halfjaar tot 86 kiloton, wat ook hoger was dan de verwachte 42 kiloton. De omzet, na aftrek van bepaalde kosten, bedroeg 78,6 miljoen euro, wat wederom hoger is dan in de eerste helft van 2023.

Het orderboek voor 2024 is volledig gevuld, en voor 2025 ligt het volgens planning op schema. De uitbreidingsplannen liggen op koers, met 70 procent van de investeringen al voltooid eind juni.

Sif handhaaft zijn verwachting voor 2024 met een aangepaste EBITDA van circa 35 miljoen euro en een productie van 165 kiloton. Voor de komende jaren verwacht Sif een aanzienlijke stijging van de EBITDA.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.