Navigation

Crypto: SingularityNET: onlangs gestegen - vooral fascinerend

Crypto: SingularityNET: onlangs gestegen - vooral fascinerend

De kans dat SingularityNET met de AGIX-token een vooraanstaande rol gaat vervullen in artificiële intelligentie (AI), ook binnen Web 3.0, is afgenomen. Om te slagen in artificiële intelligentie zijn miljarden aan investeringen nodig en vooral veel mensen met een bovengemiddelde brein. Dat ontbreekt.

Dit artikel is meer bedoeld als een uitleg waarom wij het wel een fascinerend protocol vinden, maar ook niet meer dan dat. Als het voor een gedeelte slaagt gaat het al een grote rol spelen in AI. Die kans is steeds kleiner aan het worden, om de bovengenoemde reden.

Terwijl AI al sterk verweven is binnen traditionele tech en financiën, liep het SNET Ecosysteem (van AGIX) voorop in het brengen van AI naar blockchains en DeFi. Het brengen van kunstmatige intelligentie en machine learning naar crypto biedt een aanzienlijke kans om de kwaliteit en relevantie van DeFi-diensten te verbeteren. Deze taak wordt nu langzamerhand overgenomen door de traditionele bedrijven, waardoor de rol van SingularityNET twijfelachtiger wordt.


SingularityNET (AGIX) is een complex project en gaat (te) langzaam vooruit. Deze langzame vooruitgang is de reden waarom weinig vertrouwen wordt gesteld door ons in het slagen van SingularityNET. Immers, de huidige evolutie in AI gaat in de snelheid van het licht.

Terwijl SingularityNET eerder kans maakte om de backbone te gaan vormen achter Fortune 500 bedrijven, websites en product-API’s zien we dat niet meer gebeuren. Voor kleinere bedrijven die gebruik willen maken van AI zijn onderhand ook allerlei nieuwe toepassingen en is SingularityNET overbodig geworden.

Wat doet SingularityNET

SingularityNET wil gedecentraliseerde AI creëren die iedereen kan gebruiken voor zijn eigen specifieke behoeften. Bovendien maakt het open source-protocol van het platform het mogelijk dat meerdere AI’s worden ontwikkeld en dat ze met elkaar communiceren, waardoor de diepte van de oplossingen die kunnen worden gepresenteerd toenemen.

SingularityNET is dus een project dat zich richt op artificiële intelligentie (AI) en dit wil integreren met blockchain technologie waardoor AI gedecentraliseerd wordt.

Het begrip Singulariteit is een hypothetisch tijdstip waarop kunstmatige intelligentie de menselijke intelligentie overtreft en zo de mensheid voorgoed verandert. Het is een toekomstige periode waarin het tempo van de technologische verandering zo snel zal zijn, de impact zo diep, dat het menselijk leven onomkeerbaar zal worden getransformeerd.

De werking van SingularityNET

Het team van SingularityNET rischt zich op 3 belangrijke aspecten. Dit zijn cloud robotics, biomedisch onderzoek en cybersecurity. Op lange termijn wil SingularityNET een zelf organiserend AI-netwerk creëren.

De marktplaats van SingularityNET zal ontwikkelaars in staat stellen geld te verdienen aan hun AI creaties. Ontwikkelaars zijn in staat om AGIX tokens te verdienen voor hun AI diensten of om hun AI dienst te ruilen voor een andere dienst. Het platform maakt gebruik van smart contratcs voor bijvoorbeeld governance.

SingularityNET Agents hebben een belangrijke rol in het ecosysteem. Deze rol zal in de loop der tijd toenemen. Agents zijn AI-entiteiten die smart contracts uitvoeren binnen het systeem. De meest voorkomende vorm van NET-agenten zijn netwerkknooppunten die zorgen voor consensus in het systeem.

Het handhaven van de netwerkgeldigheid is een zeer belangrijke taak voor de agent. Dit wordt bereikt door binaire rangschikkingen van 0 tot 1 na elke netwerktransactie.

Agents hebben ook nog andere factoren in hun rangschikking opgenomen zoals benefit ranking. Dit is gebaseerd op de acties van de agent met betrekking tot zijn verbeteringen binnen het ecosysteem. Deze acties hebben geen typische monetaire waarde en het gaat het om liefdadigheid en acties die de gemeenschap beter maken.

De AGIX token en zijn nut

Alle AGIX tokens zullen worden vrijgegeven over een periode van bijna 90 jaar. Deze zijn gecreëerd na de overstap naar het Cardano netwerk. De token-ticker is toen ook veranderd van AGI naar AGIX.

AGIX tokens worden gebruikt voor betalingen van hulpmiddelen voor ontwikkelingen op de AGIX marktplaats, samen met participaties in het on-chain governance proces.

AGIX token staking: Agenten zijn verplicht om een bepaald aantal AGIX tokens in te zetten (staking) om deel te nemen aan het ecosysteem. Als hun ranking onder een bepaalde drempel komt kan hun inzet worden verlaagd waardoor ze verschillende hoeveelheden AGIX verliezen.

Externe Validatie: Bedrijven kunnen worden toegevoegd aan het ecosysteem en vervolgens ranking bonussen geven aan verschillende agenten. Hoe groter het AGIX netwerk hoe meer tokens er nodig zijn.

Samenwerking Cardano

SingularityNET kondigde in september 2020 aan dat het samenwerkt met IOHK, het bedrijf achter Cardano. SIngularityNET is geport naar de Cardano blockchain. In het verleden was SingularityNET alleen beschikbaar op Ethereum. De stap om samen te werken met Cardano viel samen met de wens van het team om SingularityNET zo agnostisch mogelijk te maken. Daarom moet het ecosysteem toegankelijk zijn op zoveel mogelijk platforms.

De robot Sophia

SingularityNet ontwikkelde Sophia the Robot met de bedoeling om verschillende agenten te gebruiken om taken te volbrengen. Sophia is steeds complexer en geavanceerder geworden. Dit is het meest ambitieuze project van SingularityNET. De kans van slagen is klein, nu bijvoorbeeld Elon Musk hevig investeert in zijn menselijke robots.

Nog enige uitleg

SingularityNET is een full-stack AI-oplossing aangedreven door een gedecentraliseerd protocol en het eerste en enige gedecentraliseerde platform dat AI’s in staat stelt samen te werken en te coördineren op schaal. Daarbij wordt één van de belangrijkste beperkende factoren voor de groei van AI weggenomen. Dit is het gebrek aan interoperabiliteit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.