Navigation

SK Hynix: grote investering in Yongin Chipcluster: kansen voor toeleveranciers

SK Hynix, één van de grootste halfgeleiderfabrikanten ter wereld, heeft ambitieuze plannen onthuld om ₩9,4 biljoen won ($6,8 miljard) te investeren in de bouw van zijn eerste chipfabriek in Yongin, Zuid-Korea. De bouw van deze fabriek begint in maart 2025 en zal naar verwachting voltooid zijn in mei 2027.

Dit project is slechts het begin van een veel grotere investering van ₩122 biljoen ($88 miljard) in het Yongin halfgeleidercluster, dat vier fabricagelijnen en gebouwen voor 50 toeleveringspartners zal omvatten. Deze massale investering is bedoeld om te voldoen aan de snel toenemende vraag naar AI-geheugenchips.

Voordelen voor toeleveranciers

De ontwikkeling van het Yongin chipcluster biedt kansen voor diverse toeleveranciers in de halfgeleiderindustrie. Hieronder volgen enkele (niet beperkt tot) bedrijven die waarschijnlijk aanzienlijk zullen profiteren van deze ontwikkeling.

Ook is het van belang dat door de bouw van dit soort fabrieken de opwaartse winstcyclus van toeleveranciers wel eens langer dan verwacht kan duren, wat overigens niet per se betekent dat al deze aandelen blijven stijgen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.