Navigation

Slot Europa: relativering - uitschieters vooral in Amsterdam

Slot Europa: relativering - uitschieters vooral in Amsterdam

De financiële markten in Europa reageerden heel kalm op de daling van Wall Street op dinsdag vanwege de inflatiedata. Eén van de markten die toch weer in focus lag was Amsterdam vanwege de bedrijfsresultaten.

Terwijl Heineken duidelijk tegenviel, kan worden geconstateerd dat de meeste andere cijfers leidde tot een stijging. Eén van de sterke aandelen was Alfen dat 8% erbij wist te winnen. Ook begint er eindelijk tractie te komen bij het aandeel Vopak. Het aandeel Ahold was ook hoger, maar houden we twijfels over.

Op de andere Europese beurzen konden we zien dat de winnaars en verliezers elkaar grotendeels in evenwicht hielden. Er waren uiteraard weer uitschieters naar boven, maar over het algemeen was het toch echt Amsterdam dat de show stal, hoewel de AEX dit bij huis bleef.

In de middag kon Amerika iets herstellen en dit bracht meer overtuiging in de markten dat misschien de daling van dinsdag overdreven was. Mede ook doordat Federal Reserve medewerker Goolsbee aangaf dat de Fed de rente kan gaan verlagen voordat de inflatie op 2% staat. Hierdoor hebben we kunnen zien dat de kapitaalmarktrente iets is teruggelopen vanaf eerdere toppen.

Gesproken over Amerika, Uber is sterk nadat het bekend maakte voor 7 miljard dollar eigen aandelen te gaan inkopen. AirnBNB valt tegen met een dip, doordat het voor de korte termijn voorzichtiger is.

De dollar beweegt momenteel zijwaarts, olie is weer hoger en goud blijft het moeilijk hebben.

Het grote feest speelde zich vandaag weer af bij crypto wat een verdere rally liet zien. Bitcoin heeft daarbij niet alleen de verliezen van gisteren goed gemaakt, maar weet zelfs de stijgende lijn voor te zetten. Dit past in het beeld waar wij het onlangs over hebben gehad. Als het momentum sterk is wordt negatief nieuws genegeerd. Bitcoin staat nu al op 51.500 dollar.

All in all kunnen we constateren dat aandelen misschien nog niet helemaal uit de gevarenzone zijn. Er komen meerdere inflatiedata de komende tijd uit die ook weer invloed kunnen hebben. Ondertussen is de markt nu zo voorzichtig geworden wanneer de Fed de rente echt gaat verlagen dat het misschien wel gaat meevallen.

Bij crypto kunnen we zien dat het momentum nog steeds verder aan het toenemen is. Dit alles wijst erop dat er geen breuk is in de opwaartse trending van risk assets (inclusief aandelen) die momenteel onderliggend zichtbaar is. Bij dalingen is er sprak van een correctie en niet van een bear trend, zo is de veronderstelling.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.