Navigation

Slot Europa: donderdag 15 februari - DSM Firmenich en Stellantis sterk - Bitcoin

Slot Europa: donderdag 15 februari - DSM Firmenich en Stellantis sterk - Bitcoin

In de aanloop naar de detailhandelsverkopen in Amerika werd Europa gedomineerd door de bedrijfsresultaten die bekend werden gemaakt. Dit resulteerde in aanzienlijke individuele winsten op de beurzen, vooral in Parijs. Daarna ging de handel als een nachtkaars uit door een haperend Wall Street.

In Amsterdam was DSM Firmenich een opvallende uitblinker met een sterke stijging, na beter dan verwachte cijfers en aankondigingen van bedrijfsherstructureringen waarbij bedrijfsonderdelen worden afgestoten. Het aandeel liet een stijging van 11% zien.

Exor profiteerde van de sterke cijfers van Stellantis, dat (STLAP) bovendien van plan is om voor 3 miljard euro eigen aandelen terug te kopen. Airbus deed een klein stapje terug op de cijfers.

Op de Franse beurs noteerde Stellantis 5% hoger en Renault wist bijna 6% te winnen na de cijfers. In Frankfurt waren Zalando en Vonovia flinke plussers, overigens 2 aandelen waar we nu nog steeds niks mee zouden doen. Auto-aandelen zoals Mercedes wisten ook te stijgen.

De detailhandelsverkopen in Amerika bleken zwakker dan verwacht te zijn, maar vertekend door de weersomstandigheden. Wall Street opende iets beter, maar de Nasdaq hapert.

Deere is zwak na een outlook-verlaging. Alphabet (Google) levert in door geluiden dat OpenAI werkt aan een eigen zoekmachine. Apple doet een stap terug nu Buffett zijn belang iets heeft teruggebracht.

Op de obligatiemarkten daalde de kapitaalmarktrente, zij het binnen de recente range. Morgen worden de producentenprijzen in Amerika bekendgemaakt, wat mogelijk een grotere invloed kan hebben. Het zal in ieder geval weer gevolgen hebben op de zogenaamde bets wat de officiële rente in de VS gaat doen.

De dollar was fractioneel zwakker, ook na wisselende uitspraken van Lagarde hoewel wijzend op een aankomende renteverlaging door de ECB. Olie steeg iets, terwijl de goudprijs juist herstelde tot boven de 2000 dollar.

Bitcoin bleef sterk in de wereld van crypto, maar moest toch iets inleveren in de Ameriokaanse sessie. Chromia was vandaag een uitblinker.

Na sluitingstijd New York komt Coinbase met de resultaten, wat inzicht kan geven hoe de handelsvolumes voor altcoins liggen. Ook als de cijfers wel zouden teleurstellen van Coinbase rekenen we er op dat crypto blijft doorstijgen voor nu.

Al met al was het een zijwaartse tot hogere dag, hoewel er nog steeds sprake is van selectieve vraag. De rentevisies op de markt blijven onbeslist, wat kan leiden tot meer volatiliteit, vooral nu er meer aandacht is voor economische data dan in voorgaande maanden, waardoor bedrijfsresultaten selectief de richting van de markt kunnen bepalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.