Navigation

Slot Europa: maandag 19 februari - rustig op aandelenmarkten

Slot Europa: maandag 19 februari - rustig op aandelenmarkten

Het beeld op de Europese beurzen was vandaag vrij rustig. Aangezien er geen handel op Wall Street was vanwege President's Day begon de handel al verdeeld. Gedurende de dag bleef dit beeld aanhouden, met omzetten die lager waren dan gemiddeld en indices die dus dicht bij huis bleven.

Opmerkelijk was de prestatie van defensieaandelen in Europa vanwege sterke geluiden over een mogelijk Europees defensiefonds.

In Amsterdam boekte Wolters Kluwer winst. Voor zowel Wolters Kluwer als RELX zien we meer winst.

Op de lokale markt zag Sif Holding een winst van 4%, maar we blijven voorzichtig vanwege eerdere tegenslagen. Op de Duitse beurs steeg Adidas, terwijl Nike juist daalde op vrijdag vanwege aangekondigde ontslagen. We zien de stijging van Adidas als wankel.

Proximus boekte winst op de Belgische beurs, maar we ondernemen geen actie. Op de Franse beurs behoorde Credit Agricole tot de winnaars, terwijl ArcelorMittal daalde. De staal- en aluminiumaandelen in Europa, inclusief Aparam, moesten terrein prijsgeven. We rekenen echter bij Aparam op kopers bij dips.

De handel had vandaag geen duidelijke richting, ook niet vanuit de obligatiemarkt, waarbij de Duitse obligaties iets lager noteren. De dollar handhaafde zijn zijwaartse koers, terwijl de olieprijs iets stijgt en goud probeert winst te boeken. De bewegingen blijven echter beperkt bij commodities, mede doordat de Amerikaanse futuresmarkten voor commodities gesloten zijn.

Op de cryptomarkt was de handel in Bitcoin rustiger dan gebruikelijk, vooral vanwege de vakantiedag in Amerika. Desondanks lieten verschillende altcoins, zoals The Graph en Airweave aanzienlijke stijgingen zien. Ook AGIX was sterk.

Resumerend, over het algemeen was het een rustige dag, maar dit kan de stilte voor de storm zijn gezien de verwachte bedrijfsresultaten in de komende dagen. NVIDIA zal woensdag nabeurs de resultaten presenteren, waarbij optiepartijen een volatiliteit van maar liefst 11% voorzien. We beschouwen eventuele correcties bij NVIDIA als tijdelijk, maar wat de marktreactie op de cijfers gaat worden is nu puur gissen.

We moeten de rente ook in de gaten blijven houden, aangezien sommige economen voorspellen dat de Federal Reserve haar rentebeleid nog veel langer niet zal aanpassen vanwege een sterke economie. Een hogere rente is minder gunstig terwijl een sterkere economie wel weer positief kan zijn voor bedrijfsresultaten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.