Navigation

Slot Europa: woensdag 21 februari - lethargisch in aanloop NVIDIA

Slot Europa: woensdag 21 februari - lethargisch in aanloop NVIDIA

De Europese beurzen zijn vandaag dichtbij huis gebleven met een iets lager Wall Street in afwachting van de cijfers van NVIDIA en de Fed Minutes die vanavond worden gepresenteerd en inzicht geven in de laatste vergadering van de Federal Reserve.

Hoewel de markten hier naar uitkijken, hechten we deze keer minder belang aan de Fed Minutes. Dit komt door de recente "inflatiespike" en de stijging in de kapitaalmarktrente waar de Fed niet op heeft kunnen reageren in haar verslag van de vorige vergadering.

Wolters Kluwer kwam met redelijke cijfers en mijnbouwaandelen daalden in Londen na de bekendmaking van de bedrijfsresultaten van Rio Tinto and Glencore. Ook HSBC was zwak na de resultaten vanwege een afschrijving in China.

Het defensiebedrijf BAE Systems rapporteerde sterke cijfers, maar daalde met ruim 1% door winstnemingen na de recente rally. De trend van defensie blijft opwaarts.

Terwijl de Europese beurzen zijwaarts bewogen, was er wel enige vraag naar Prosus en BESI in aanloop naar de cijfers morgen van de toeleverancier voor de chipindustrie. Mercedes, dat morgen de cijfers vrijgeeft, zag ruim 2% winst en mag nog steeds als een goedkoop aandeel gezien worden. Op de Franse beurs steeg Carrefour, de supermarktketen, ruim 5% na de resultaten en stegen de autofondsen verder.

De obligatiemarkten vertonen een zijwaartse beweging, met aandacht voor de supply-aankondiging voor 20-jarig Amerikaans schuldpapier door de overheid later vandaag.

Op de valutamarkten stijgt de euro voor de zesde dag op rij hoewel de bewegingen beperkt zijn. Olie daalt licht en goud vertoont een minieme stijging.

Op de cryptomarkten is er een flinke koersdaling bij Bitcoin, maar vooral bij altcoins die tot 10% kunnen oplopen. Het verdere verloop op zeer korte termijn moet blijken, maar de echte melt-up moet ook nog steeds beginnen.

All in all, over het algemeen wordt nu gefocust op de cijfers van NVIDIA en de Fed Minutes, hoewel we de Minutes van minder belang achten vanwege recente turbulentie op de kapitaalmarktrente na de laatste FED-vergadering. De markten gaan morgen reageren op de ontwikkelingen van vandaag waarna we opnieuw kunnen evalueren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.