Navigation

Slot Europa: vrijdag 23 februari - verdeeld de dag uit na heftige week

Slot Europa: vrijdag 23 februari - verdeeld de dag uit na heftige week

De markten hebben vandaag een zijwaarts patroon laten zien in het eerste gedeelte van de handel in Europa. Dit zijwaarts patroon is eigenlijk ongewijzigd gebleven tijdens de rest van de sessie.

Wall Street dat opende verdeeld tot hoger waarbij er wederom selectieve vraag was. Ondermeer wist Nvidia te stijgen bij de start, maar heeft deze winsten uit handen gegeven. Er is een sterke rally in het aandeel Block.

De Europese beurzen die een redelijke week achter de rug hebben, hebben enigszins een wait and see mood ontwikkeld in de loop van deze dag wat onder meer wordt veroorzaakt door de opgelopen rente. Het tienjarig Amerikaans papier laat nu een rendement zien van 4,28% en is daarmee van de "slechtste" niveaus afgekomen. De Duitse tien-jaars rente staat rond de 4,37%.

Op de Amsterdamse beurs waren Wolters Kluwer en RELX sterk. Dit komt omdat deze bedrijven steeds meer worden gecorreleerd met artificiële intelligentie. Besi moet juist iets inleveren na de recente rally.

Daarnaast konden we zien dat de koers van Galapagos op de Belgische beurs 7% daalde na de cijfers. Galapagos zien we als een gokkers-aandeel waar we up in zitten omdat het een enorme cash positie heeft. Maar qua bedrijfsactiviteit zien we er weinig in.

Op de Duitse beurs kwam Allianz met cijfers. dat moest daarop dalen. De cijfers waren goed en de onderliggende trend blijft opwaarts. Op de Duitse beurs was wel vraag naar autofondsen. Hensoldt viel ook terug na de cijfers. Hierop zijn we nogmaals op up gegaan.

Amerika opende verdeeld tot hoger en staat nu gemixt. De Amerikaanse beurs wordt nog steeds gedreven door de tech gerelateerde aandelen die vooral gecorreleerd zijn aan artificiële intelligentie.

Tevens zien we dat de obligatiemarkten nog steeds twijfel tonen over de richting, dit kan een rol gaan spelen voor risk assets. De dollar die beweegt zijwaarts en de olieprijs staat duidelijk lager terwijl goud vlak ligt.

In de crypto-markten zien we nog steeds enige druk die eerder deze week ook zichtbaar was. Deze druk wordt gezien als tijdelijk. De kans is aanwezig dat na deze tijdelijke druk de uptrend wordt voortgezet.

All in all was het vandaag een verdeelde dag. De toon in de markt blijft goed maar de rente kan toch wel een rol gaan spelen. Tevens is de markt nu volledig gefocuseerd op enkel en alleen technologie en dat weer gerelateerd aan artificiële intelligentie. Hoewel we positief gestemd zijn gaan we volgende week eens verder kijken in hoeverre de rente meer effect kan hebben op het totaalbeeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.