Navigation

Herhaling: Snowflake: overweegt overname Reka AI voor $1 mrd - blik aandeel - bedrijf

Herhaling: Snowflake: overweegt overname Reka AI voor $1 mrd - blik aandeel - bedrijf

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Snowflake $SNOW voert gesprekken om Reka AI over te nemen voor een bedrag van meer dan $1 miljard, hoewel de deal nog niet definitief is. Reka AI, opgericht door onderzoekers van Google en Meta in 2022, ontwikkelt grote taalmodellen die kunnen worden ingezet voor diverse toepassingen zoals beeldonderschriften en klantenservice-chatbots.

Het aandeel Snowflake: NVIDIA

Wij hebben aandelen van Snowflake gekocht voor $158 in augustus 2022. Tot nu toe heeft dit een zeer beperkt rendement opgeleverd omdat we op de rally geen winst hebben genomen.

Desondanks blijven we optimistisch en zitten we op een stijging: we willen het aandeel houden gezien haar rol in AI. De mogelijke overname van Reka AI kan de AI-capaciteiten van Snowflake versterken. Ook werk het nauw samen met NVIDIA zoals eerder gemeld alweer een tijdje terug.

De voorgestelde overname past binnen een bredere trend waarbij grote technologiebedrijven startups in de generatieve AI-ruimte overnemen of ermee samenwerken. Zo heeft Microsoft onlangs geïnvesteerd in Inflection AI, die aanzienlijke financiering ontving van onder andere Reid Hoffman, Bill Gates, en NVIDIA.

Een aantal sterke punten

  • Sterke vraag naar cloudoplossingen: De groeiende vraag naar cloudgebaseerde dataopslag en -analyse oplossingen biedt Snowflake een solide basis voor groei. Bedrijven migreren steeds meer naar de cloud, wat Snowflake's klantbestand en omzet kan vergroten.
  • Innovatie en productontwikkeling: Snowflake blijft innoveren en nieuwe producten ontwikkelen, zoals hun recent gelanceerde AI-mogelijkheden en het Arctic-platform. Dit helpt hen om concurrerend te blijven en nieuwe markten aan te boren.
  • Strategische overnames: De mogelijke overname van Reka AI kan Snowflake helpen om hun AI-capaciteiten verder uit te breiden en een breder scala aan diensten aan te bieden, wat hun marktaandeel kan vergroten.
  • Samenwerking met Nvidia: De samenwerking met Nvidia stelt Snowflake in staat om geavanceerde AI-mogelijkheden te integreren en de prestaties van hun diensten te verbeteren, wat een concurrentievoordeel oplevert. Deze samenwerking kan hen helpen om beter te concurreren in de markt voor AI en data-analyse. Ook werkt het samen met Microsoft.
  • Focus op data security en governance: Snowflake biedt robuuste data security en governance oplossingen, wat belangrijk is voor bedrijven die zich zorgen maken over gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving. Dit kan hen aantrekkelijker maken voor grote ondernemingen.
  • Sterk klantenbestand: Snowflake heeft een divers en groeiend klantenbestand, waaronder toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren. Dit biedt een stabiele inkomstenstroom en groeimogelijkheden.
  • Voortdurende kostenoptimalisatie: Ondanks uitdagingen hebben ze stappen ondernomen om kosten te optimaliseren, wat hun marges kan verbeteren en winstgevendheid op de lange termijn kan ondersteunen.

Samenwerking met NVIDIA

Beide bedrijven werken samen om hun AI-capaciteiten te versterken door het combineren van hun technologieën. NVIDIA levert krachtige grafische verwerkingsunits (GPU's) die essentieel zijn voor het trainen van grote AI-modellen. Snowflake maakt gebruik van deze GPU's om zijn eigen AI-modellen te verbeteren en efficiënter te maken.

De samenwerking tussen Snowflake en NVIDIA omvat het gebruik van NVIDIA's H100 Tensor Core GPU's, die worden ingezet in een enorm AI-cluster. Dit cluster ondersteunt de ontwikkeling van geavanceerde AI-oplossingen, zoals generatieve AI, die tekst, spraak of beeldinhoud kan genereren op basis van gebruikersinvoer.

Door deze samenwerking kan Snowflake zijn klanten geavanceerde AI-mogelijkheden bieden, wat hen een concurrentievoordeel geeft in de snel evoluerende technologische markt.

Het gebruik van NVIDIA's GPU's helpt Snowflake om AI-modellen sneller en efficiënter te trainen, waardoor ze beter kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten. Deze strategische alliantie versterkt de positie van beide bedrijven in de AI-sector en biedt nieuwe groeikansen op de lange termijn.

Artic

In april bracht Snowflake zijn eigen grote taalmodel, Arctic, uit en biedt het de mogelijkheid om externe AI-modellen van Reka op hun data toe te passen. Snowflake ziet generatieve AI als een katalysator voor bedrijfsversnelling.

Wat is Snowflake

Snowflake is een cloudgebaseerd datawarehousingbedrijf dat tools biedt voor dataopslag, -beheer en -analyse. Hun platform stelt bedrijven in staat om grote hoeveelheden gegevens efficiënt te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Snowflake maakt het mogelijk voor organisaties om data te delen en samen te werken in een veilige en schaalbare omgeving.

Het bedrijf biedt ook AI- en machine learning-integraties, waardoor gebruikers geavanceerde analysemogelijkheden hebben om inzichten uit hun data te halen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.