Navigation

Sofina: aanzienlijke verbetering resultaten - maar nog niet verzwaren

Sofina: aanzienlijke verbetering resultaten - maar nog niet verzwaren

Sofina $SOF heeft in de eerste zes maanden van 2024 een indrukwekkende verbetering van de resultaten laten zien. We zitten vanaf 211 euro op een up en blijven zitten, maar ondanks de onderwaardering gaan we nog niet groter in het aandeel. Dat leggen we verderop even uit.

Eerst de cijfers

De intrinsieke waarde van de holding steeg tot 9,5 miljard euro op 30 juni, een stijging ten opzichte van 9,1 miljard euro eind 2023. Dit resulteerde in een intrinsieke waarde van 287 euro per aandeel. De beleggingsportefeuille van Sofina groeide van 8,9 miljard naar 9,6 miljard euro, een stevige toename die de algemene marktsituatie en de investeringsstrategie van de holding weerspiegelt.

Opvallend was de sterke stijging van het nettoresultaat, dat bijna 551 miljoen euro bedroeg. Dit is een forse toename vergeleken met de 14,1 miljoen euro die in dezelfde periode van 2023 werd gerapporteerd. Per aandeel steeg het nettoresultaat van 0,423 naar 16,59 euro, wat wijst op een solide prestatie.

Het aandeel

Wij zitten op een stijging vanaf 211 euro. De huidige cijfers ondersteunen een positieve kijk op het aandeel waarbij het aandeel nu wel een hele grote korting heeft ten opzichte van haar intrinsieke waarde van 287 euro. Dit biedt een fundament voor verder herstel, maar toch gaan we nu nog niet bijkopen.

Dit heeft te maken met de Volume Weighted Average Price (VWAP). Zolang de koers van Sofina onder de VWAP blijft, is het voorbarig om te spreken van een rally.

Pas wanneer de koers deze grens doorbreekt, kan dit een signaal zijn dat een rally gaat plaatsvinden. De kopers nemen dan de overhand. Dat is het moment dat we waarschijnlijk gaan verzwaren. (Zie ook de database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.