Navigation

Solana: Visa gaat pilot aan voor stablecoin-betalingen - visie op de SOL-token

Visa $V voegt ondersteuning toe voor het Solana blockchain netwerk om snelle en kosteneffectieve stablecoin-betalingen mogelijk te maken. Anders omschreven: Visa zal haar stablecoin settlement pilot uitbreiden naar Solana en in de nieuwe pilot USDC naar specifieke merchants sturen via Solana.


Dit maakt Visa één van de eerste grote betalingsbedrijven die Solana bij een geslaagde pilot op grote schaal zou kunnen gebruiken voor live afwikkelingsbetalingen tussen zijn klanten. Het gaat dus wel om een pilot momenteel.


Het nut van blockchain

De mededeling toont als eerste het nut aan van blockchain dat ook werkt zonder crypto. Dat er voor Solana wordt gekozen zou vooral te maken hebben met de lage transactiekosten. Daardoor is Ethereum overgeslagen.


In de samenwerking is het niet duidelijk of dit effect zal hebben op de SOL-token. Juist doordat deze pilot is opgezet vanwege lage transactiekosten. Er wordt dan wel gebruikgemaakt van de Solana blockchain, maar dat betekent niet per se dat Visa ook iets wil gaan doen met de SOL-token.

Zodoende zou het gebruik via deze deal met VISA beperkt kunnen blijven voor de token van Solana. Dat moet dus nog blijken.


Beperkte reactie van de SOL-token

De koers van Solana reageert door met 5% te stijgen. Misschien dat er een verdere rally komt, misschien naar de 30 of 40 dollar, hoewel dat eigenlijk betwijfeld wordt. En ook na deze overeenkomst zien wij vooralsnog weinig in de crypto van Solana. Ook vragen wij ons af of de storingen weer terugkomen op het Solana netwerk zodra het volume gaat toenemen.


Resumerend

Al met al gaat het om een pilot. Het is onduidelijk of dit echt de vraag naar de SOL-token zal laten toenemen. Tevens is de kans groot dat de storingen op het netwerk weer terugkomen en dan kan VISA zich terugtrekken uit dit project.

Als laatste gedachte, misschien wil VISA alle deze pilot aangaan om de goede dingen van Solana te "stelen" om er dan zelf wat mee te doen. Voor de SOL-token blijven wij vooralsnog erbij dat op elke rally weer een daling volgt.

Visa maakte ook bekend dat zijn mogelijkheden voor het afwikkelen van stablecoins worden uitgebreid naar merchant acquirers, zoals Worldpay en Nuvei, na een succesvolle pilot met Cryptocom. Dit stelt Visa in staat om fondsen direct naar acquirers te sturen, waardoor de afwikkelingstijd voor hun handelaren wordt versneld.

Visa Expands Stablecoin Settlement Capabilities to Merchant Acquirers
Visa (NYSE: V), a global leader in payments, announced its next step in modernizing cross-border money movement. Visa is expanding its stablecoin sett

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.