Navigation

Herhaling: Solana: werkt actief mee aan pump and dump en scams - weer een bewijs

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Solana werkt actief mee aan pump-and-dump schemes en aan scams. Het officiële Twitter-account van Solana bracht de DAVIDO-token uit, uitgegeven door de Nigeriaanse zanger Davido.

Deze tokens ondergingen een pump and dump, waarbij de waarde met meer dan 200% steeg en daarna met 56% daalde. Davido besteedde 7 SOL om 20% van de totale tokens te kopen en verkocht deze vervolgens met een winst van 2.791 SOL.

ZachXBT wees erop dat Davido meerdere Ponzi-scheme-projecten heeft gepromoot.

We wijzen er al langer op dat veel van wat er gebeurt op de Solana-blockchain kan worden toegeschreven aan memecoins. Dit zijn pure pump and dump-scenario's, en dit laatste bericht geeft aan dat het zelfs om scams gaat. ZachXBT wees er eerder op dat Davido meerdere Ponzi-scheme-projecten heeft gepromoot. En Solana promoot dus het oplichten van mensen.

Daardoor kunnen we Solana niet serieus nemen. Natuurlijk stijgt de munt door deze pump and dumps en door deze memecoins, maar er is een groot gebrek aan serieuze werking van de blockchain en serieuze use cases. Dit is voor ons ook een reden om weg te blijven van Solana.

Consequent en zonder schaamte gaat het door met dit soort promoties. Het idee dat Solana wel eens heeft geopperd dat het leuk is voor mensen om met memecoins te spelen om dingen te leren, vinden wij de grootste onzin die er is. Al jaren gebeurt dit en het is niets anders dan een rookwolk. De verkeerde mensen verrijken zich en uiteindelijk zal de belegger de dupe worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.