Navigation

Solvay: vandaag Capital Markets Day - reeds op een up vanaf 89 euro

Solvay (EssentialCo) $SOLB houdt vandaag zijn Capital Markets Day. Het bedrijf benadrukt de veerkrachtige kasgeneratie en aantrekkelijke rendementen in een nieuw tijdperk, gericht op vereenvoudiging en focus na de Syensqo spin-off.

We hebben het aandeel eerder gekocht voor 89 euro, in oktober 2022. We blijven optimistisch en sluiten niet uit dat de Capital Markets Day vandaag meer beleggers zal overtuigen om het aandeel te kopen.

Op de Capital Markets Day deelt het inkomende management team de strategie, middellange termijn doelstellingen en duurzaamheids-verbintenissen. De toewijding van het bedrijf richt zich op winstgevende groei, veerkrachtige kasgeneratie en aantrekkelijke rendementen, die investeringen in procesinnovatie en het streven naar koolstofneutraliteit tegen 2050 zullen ondersteunen.

Middellangetermijndoelstellingen tot 2028 omvatten onder andere jaarlijkse gemiddelde organische onderliggende EBITDA-groei van laag enkelcijferig, uitbreiding van de onderliggende EBITDA-marge naar het midden-tot-hoge 20s, totale bruto besparingen van €300 miljoen op jaarbasis, conversie van vrije kasstroom die het midden-30s overtreft, en verhoging van ROCE naar het lage 20s.

Solvay bevestigt ook zijn klimaatverbintenissen voor 2030, gericht op koolstofneutraliteit, inclusief -30% vermindering van scope 1 & 2 broeikasgasemissies, -20% vermindering van scope 3 broeikasgasemissies, en uitfasering van kolen waar alternatieve energiebronnen beschikbaar zijn.

Met een sterke financiële positie en een verwachte kredietrating van BBB-, benadrukt Solvay zijn toewijding aan aandeelhouders door prioriteit te geven aan stabiele tot toenemende dividenden na essentiële investeringen.

Solvay (EssentialCo) unveils its new strategy and 2028 financial targets
Solvay highlights resilient cash generation and attractive returns at its 2023 Capital Markets Day.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.