Navigation

Solvay: samenwerking - koolstof - voetafdruk - waterstofperoxide

Solvay $SOLB kondigt aan dat het samenwerkt met Kiitosimeon en Adams Logistics om de koolstofvoetafdruk van zijn Voikkaa-site in Finland te verminderen door in het eerste kwartaal van 2024 over te schakelen van diesel naar biobrandstof voor transport.

Het nieuws is op zich neutraal, maar het draagt wel bij een betere beeldvorming. Het aandeel Solvay vinden we overigens nog steeds ondergewaardeerd.

Deze verandering zal resulteren in een aanzienlijke jaarlijkse vermindering van meer dan 700 ton CO2-uitstoot, wat een afname van meer dan 80% betekent in de transportkoolstofvoetafdruk van de site.

Met technologie voor waterstofperoxide met een hoge productiviteit heeft de Voikkaa-site een jaarlijkse capaciteit van 85 kiloton, waardoor het de grootste waterstofperoxide-eenheid in Finland is en een van de grootste in Europa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.