Navigation

SOX: chip-index wint meer dan 3% - NVDA - AMD - QCOMM

De aandelen in de chipsector blijven toonaangevend met een stijging van 3% van de SOX $SOX index. Over het algemeen zet de melt-up door. Hoewel een correctie waarschijnlijk ook weer zal plaatsvinden, lijkt dit nog niet aan de orde te zijn.

De aankopen worden samengeperst, wat leidt tot een beperkte groep aandelen waar "iedereen" in wil zitten. Dit resulteert in een melt-up. Zolang de muziek niet stopt, gaat het door

NVIDIA $NVDA blijft als bedrijf "onverslaanbaar". Er wordt voorspeld dat het de komende twee jaar een vrije cashflow van 70 tot 100 miljard dollar zal genereren, waardoor NVIDIA nog steeds als goedkoop wordt beschouwd.

Wat betreft $AMD, er zijn geruchten zoals reeds gebracht, dat de verzending van AMD's MI300-serie GPU's, naar verwachting in 2024 tussen de 400.000 en 600.000 eenheden zal liggen, afhankelijk van de capaciteit van $TSMC.

Als deze geruchten waar blijken te zijn, biedt dit aanzienlijke groeikansen voor AMD. De koers zou dan een groot opwaarts potentieel hebben, ondanks dat er al een aardige stijging heeft plaatsgevonden.

Qualcomm $QCOM is een aandeel dat wel eens aanzienlijk kan gaan verrassen in positieve zin. Onlangs vertelde de CEO dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de automotive sector.

Door diversificatie en een unieke technologie is het bedrijf minder afhankelijk van bijvoorbeeld Apple en blijft groeien. Ook liet Qualcomm doorschemeren dat China het goed blijft doen. Het aandeel Qualcomm is relatief nog goedkoop.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.