Navigation

Chips: SOX winst bijna 4% - blijft weer in opgaande range - AMD - NVDA

Chips: SOX winst bijna 4% - blijft weer in opgaande range - AMD - NVDA

Eén van de grote winnaars op de indices is vandaag de Philadelphia Semiconductor Index $SOX, die een winst van bijna 4 % boekt. Als je naar de grafiek kijkt, valt op dat er steeds op de onderste lijn van het stijgende trendkanaal wordt gekocht.

Daarbij moet gesteld worden dat de huidige stijging gedeeltelijk sentiments-matig is, waarbij de koers van een aantal aandelen ook om realistische redenen hoger staat, zoals AMD $AMD, dat momenteel een winst van bijna 6 % vertoont. Waarschijnlijk gaat AMD, volgens de media, de nieuwe hardware leveren voor de nieuwe PlayStation van Sony.

Het aandeel NVIDIA staat 5 % in de plus, waarbij traders erop wijzen dat NVIDIA nog steeds in dezelfde handelsrange zit als de afgelopen weken. In ieder geval lijkt het erop dat de markten de renteverlaging van gisteren door de Federal Reserve vooral als positief ervaren voor chipgerelateerde waarden.

Hoewel dit niet meteen de sector direct positief beïnvloedt, is de hoop dat de lagere rentetarieven door de Federal Reserve kunnen bijdragen aan een zachte landing. Hierdoor kunnen grote bedrijven hun kapitaaluitgaven hoog houden, waardoor de chipindustrie hiervan profiteert.

Wij zijn van mening dat AMD verder naar boven kan, daarom hebben we het gekocht. We hebben ook NVDIA gekocht, waarbij NVIDIA ondanks de rally van vandaag dus nog steeds in zijn handelsrange zit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.