Navigation

Splunk event Las Vegas bevestigt voortgang

Splunk event Las Vegas bevestigt voortgang

Op de gebruikersconferentie van Splunk (SPLK) in Las Vegas, die is gehouden van 17 juli tot 20 juli, hebben Wall Street analisten positief gereageerd. Wel werd gewezen op een aantal aandachtspunten met betrekking tot het concurrentie-landschap in de sectoren waarin Splunk actief is.

Splunk valt in de categorie 'high risk'. In juni zijn we positiever geworden over Splunk. Sindsdien is er een positieve nieuwsflow geweest, maar de koers heeft nog geen stijging laten zien. In dit artikel een korte samenvatting van het evenement in Las Vegas wat een toevoeging is op een eerder bericht van enkele dagen geleden.

Wat betreft de prijs gedreven actie van het aandeel, er is op dit moment een beperkt momentum. Dit is in lijn met het feit dat beleggers terughoudender zijn met technologieaandelen. Toch rekenen we erop dat bij Splunk dit momentum weer terugkomt, juist vanwege steeds meer samenwerkingen met partners die kunnen leiden tot een hogere groei dan tot nu toe verwacht.

Er is significante vooruitgang geboekt op het gebied van kunstmatige intelligentie, zo bleek tijdens het evenement. Het partnernetwerk van Splunk is tevens gegroeid naar meer dan 2.800.

Partnerschap met Micosoft

Onder de vele aankondigingen was één van de meest in het oog spingende het nieuwe strategische partnerschap met Microsoft om Splunk's cloud oplossingen te bouwen op Microsoft Azure.

Samen zullen zij er voor zorgen dat gezamenlijke klanten hun omgevingen kunnen migreren, moderniseren en laten groeien met end-to-end cloud en hybride zichtbaarheid op schaal.

Splunk heeft tevens talrijke productaankondigingen gedaan, wat wijst op toenemende innovatie. Het bedrijf streeft ook naar een voorspelbaarder ritme van innovatie.

Er was bij klanten een positieve respons op Splunk's toewijding aan zowel On-Premise als Cloud-omgevingen, evenals het nieuwe Edge Hub-product.

Hoewel financiële details niet werden gedeeld, lijkt er ruimte te zijn voor kostenbesparende initiatieven en om marges en kasstromen te versterken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.