Navigation

S&P 500: voorspelling totale winst per aandeel - verschil strategen en analisten

Volgens Paul Hill lijkt een verwachte groei van 18% in de winst per aandeel op jaarbasis voor het vierde kwartaal van 2024 erg optimistisch.

Het Amerikaanse cijferseizoen begint overigens aanstaande vrijdag. Uit gegevens verzameld door Goldman Sachs blijkt dat top-down Wall Street strategen voorspellen dat de S&P 500 $SPX in 2024 een totale winst per aandeel (WPA) van alle 500 fondsen gezamenlijk van ongeveer $231 zal bereiken, met een koers winst verhouding van 20,5 keer. Dit in vergelijking met de prognose van analisten die $243 verwachten bij een koers winst verhouding van 19,5 keer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.