Navigation

SPX: Inflatie-gecorrigeerd rendement op 9,4% - Jurrien Timmer

De inflatie-gecorrigeerde 10-year rate of return (rendement) is nu 9.4%. Dat is veel hoger dan het gemiddelde, maar aanzienlijk lager dan de piek van 14.7% in 2020.

Dit roept de vraag op of er een nieuwe langdurige verandering in de financiële situatie aan de hand is. De grafiek hieronder suggereert dat we momenteel op een kritiek punt staan of dat er iets belangrijks staat te gebeuren.

Het inflatie-gecorrigeerde 10-jaarsrendement voor de S&P 500 verwijst naar het gemiddelde jaarlijkse rendement dat gedurende een periode van 10 jaar is behaald door te investeren in de S&P 500-index, aangepast voor inflatie.

Het inflatie-gecorrigeerde aspect houdt rekening met de effecten van inflatie om ervoor te zorgen dat het gerapporteerde rendement wordt aangepast om de werkelijke koopkracht van de rendementen weer te geven, rekening houdend met veranderingen in de algemene prijsniveaus in de loop van de tijd.

Dit specifieke begrip vertegenwoordigt dus het gemiddelde jaarlijkse rendement op investeringen in de S&P 500 gedurende een periode van tien jaar, gecorrigeerd voor inflatie om een nauwkeurigere beoordeling te geven van de werkelijke waarde van die rendementen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.