Navigation

S&P 500: magnificent 7 koers winst verhouding van 41 - overige waarderingen juist laag

De zogenaamde magnificent 7 hebben een gemiddelde koers winst verhouding van 41 terwijl de S&P 500 $SPX een koers winst verhouding van 15 heeft.

Hierdoor is de S&P 500, exclusief deze zeven aandelen, historisch laag geprijsd. Momenteel is de interesse in veel van de overige 493 aandelen nog beperkt met een beperkte instroom van gelden en een wisselende prijs actie.

Er kan een een omslagpunt komen waarbij aanzienlijke kansen kunnen ontstaan gezien de relatief lage waarderingen. Nu is het waarschijnlijk nog te vroeg.

Het kan zelfs eerder zo zijn dat de magnificent 7 door het oppoetsen van portefeuilles voor dit jaar vraag zien toenemen, terwijl de minder presterende aandelen juist verkoopdruk kunnen ervaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.