Navigation

Indices: Nasdaq op record - SPX nog niet overtuigend - SOX is leading - NVDA - AMD

Terwijl de Nasdaq 100 $NDX weer een all-time high heeft bereikt en de S&P 500 $SPX gisteren hoger was, bevindt deze zich nog steeds in een strijd met dezelfde grens als eind 2021.

De S&P 500 lijkt, net als andere indices, vooral te profiteren van enkele techaandelen. Dit zal bepalen of we nu een uitbraak krijgen, of dat er toch een moment komt waarop deze aandelen gaan corrigeren, waardoor het nog langer duurt voordat de S&P 500 daadwerkelijk uitbreekt naar boven.

Opvallend is dat de chip-index $SOX wel echt is doorgebroken. Deze bevindt zich nu boven een de weerstand die nu support is geworden. Maar de waarschuwing is ook dat als er een correctie plaatsvindt, vooral in chipaandelen, deze erg groot kan zijn. Dan zal deze nieuwe support waarschijnlijk eerst neerwaarts doorbroken worden. Momenteel is dat nog niet het geval.

En als het daadwerkelijk waar is dat de cijfers van bedrijven zoals Intel, NVIDIA en AMD en anderen veel beter worden verwacht, dan zal er een verdere opleving eerst plaatsvinden. In zo'n herstel zullen ook de Nasdaq en de S&P 500 naar verwachting stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.