Navigation

SPX: Goldman Sachs verhoogt doel door winstexpansie - niet ongebruikelijk

Goldman Sachs heeft de jaarlijkse doelstelling voor de S&P 500-index verhoogd van 5100 naar 5200, wat een potentieel opwaarts potentieel van 4% vanaf de huidige niveaus aangeeft.

Goldman Sachs benadrukt dat winstgroei de belangrijkste drijfveer zal zijn voor verdere opwaartse bewegingen dit jaar.

In december verhoogde Goldman Sachs het doel van 4700 naar 5100 op basis van lagere reële rentetarieven, een meer dovish Fed en hogere waarderingen dan oorspronkelijk verwacht.

Deze huidige aanpassing weerspiegelt verbeterde winstverwachtingen, met een nieuwe winst per aandeel (WPA) voorspelling voor 2024 van $241. Dit is een opwaartse herziening van 8% en hoger dan de mediane voorspelling van $235.

De bank rekent op stabiele prijs-winst-verhoudingen voor zowel de gelijk-gewogen S&P 500 die op 16 keer staat en voor de totale marktkapitalisatie-gewogen index op 20 keer. Goldman Sachs ziet nog steeds, voor het einde van het jaar, een forward WPA-verhouding voor de S&P 500 van ongeveer 19,5 keer, een lichte afname van de huidige 20 keer.

Aanvulling van onze redactie

Als aanvulling van onze redactie willen we hieraan toevoegen dat de opwaartse herziening van Goldman Sachs, gemotiveerd door een winstexpansie, niet ongebruikelijk is. Vaak is de eerste stijging gebaseerd op een koers-winst-verhouding-expansie (hogere koers-winst-verhoudingen), gevolgd door een winstexpansie, wat de aandelen verder doet stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.