Navigation

Staal: World Steel verwacht dat wereldwijde vraag in 2024 verder zal dalen

World Steel verwacht dat de wereldwijde staalvraag in 2024 verder zal dalen met 0,9% tot 1.751 miljoen ton (Mt). Ondanks enkele tekenen van herstel in 2025, moet er nog veel gebeuren om de markt in evenwicht te brengen.

Dit leidt tot voorzichtigheid bij staalgerelateerde aandelen. We zitten echter wel op een stijging van het aandeel Aperam $APAM (gerelateerd aan de sector), wat vooral te maken heeft met het dividend dat het aandeel aantrekkelijk maakt voor beleggers.

De daling van de vraag wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanhoudende neergang in de Chinese vastgoedsector, wat naar verwachting zal leiden tot een daling van 3,0% in de Chinese staalvraag in 2024 en nog eens 1,0% in 2025.

Meer informatie

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.