Navigation

Stellantis: koersdoel iets verlaagd door Jefferies - redactionele noot

Jefferies heeft het koersdoel voor Stellantis STLAP verlaagd van 15 naar 14 euro, terwijl het advies om te houden is gehandhaafd. Dit komt voort uit een rapport waarin de analisten opmerken dat het bedrijf eindelijk stappen onderneemt om de voorraden te herzien, en wel op een spectaculaire manier.

Toch worden er twijfels geuit over het lagere break-even punt en de risico’s voor de structuur van het netto werkkapitaal. Volgens de analisten is dit slechts een eerste stap in het herstel van het bedrijfsmodel, en het management moet nu laten zien dat het in staat is om zowel de schaal als de merken effectief te beheren.

De broker heeft de verwachting voor de EBIT met 34 procent verlaagd tot 10,2 miljard euro, hoewel er nog steeds een vrije kasstroom van 6,2 miljard euro wordt verwacht. Voor het derde kwartaal wordt nu een omzet van 38 miljard euro verwacht, wat neerkomt op een daling van 16 procent. De kwartaalcijfers worden op 30 oktober bekendgemaakt.

Redactionele noot

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.