Navigation

Stellantis: vandaag Investor Day - tijd voor actie in het aandeel

Stellantis: vandaag Investor Day - tijd voor actie in het aandeel
pro

Stellantis $STLAP heeft een update gegeven in de aanloop naar hun Investor Day. CEO Carlos Tavares en CFO Natalie Knight delen inzichten en doelen voor 2024 en verder. Het eerste halfjaar kan nog moeilijk zijn. Daarna zijn de vooruitzichten prima.

Strategische differentiatoren

Carlos Tavares benadrukt negen strategische differentiatoren die Stellantis inzet om waarde te ontsluiten en de verstoringen en vernieuwingen in de auto-industrie aan te pakken. Deze differentiators zijn cruciaal voor het concurrentievoordeel van het bedrijf in een dynamische markt.

Financiële richtlijnen voor 2024

Stellantis bevestigde hun financiële richtlijnen voor 2024, met de nadruk op:

  • Voor de eerste jaarhelft verwacht Stellantis een marge van 10 tot 11 procent en dat de vrije kasstroom duidelijk lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar.
  • Een dubbelcijferige aangepaste operationele winstmarge (AOI).
  • Positieve industriële vrije kasstromen.

Specifieke verwachtingen voor H1 en H2 2024

  • Voor de eerste helft wordt een AOI-marge van 10-11% verwacht, met industriële vrije kasstromen duidelijk lager dan dezelfde periode vorig jaar.
  • De tweede helft biedt een kans op sequentiële verbetering in AOI en industriële vrije kasstromen door belangrijke productlanceringen, kosteninitiatieven en verbetering in werkkapitaal.

Bijgewerkte kapitaalplannen

  • Doelstellingen voor liquiditeitsniveaus worden gesteld op 25-30% van de inkomsten op middellange termijn, met een focus op kapitaalefficiëntie en sterke aandeelhoudersrendementen.
  • Het bedrijf blijft overtollig kapitaal teruggeven aan aandeelhouders via aandeleninkoop en gewone dividenden.
  • In 2025 streeft Stellantis naar de bovenkant van hun 25-30% dividenduitkeringsbeleid, tegenover 25% in voorgaande jaren.

Het aandeel: tijd voor actie

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.