Navigation

Stellantis: cijfers zijn ronduit zwak - aandeel afgewaardeerd

Stellantis $STLAP heeft in de eerste helft van 2024 teleurstellende financiële resultaten geboekt, met cijfers die aanzienlijk slechter waren dan verwacht.

Het bedrijf rapporteerde een netto-omzet van €85 miljard, een daling van 14% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg €5,6 miljard, een daling van 48%. De aangepaste operationele winst (Adjusted Operating Income, AOI) kwam uit op €8,5 miljard, wat een AOI-marge van 10% vertegenwoordigt. De industriële vrije kasstroom (Free Cash Flow, FCF) was nagenoeg nul, op -€0,4 miljard.

Ondanks deze tegenvallende resultaten, blijft Stellantis optimistisch over de tweede helft van 2024 en handhaaft het de verwachting van een dubbelcijferige AOI-marge en een positieve industriële vrije kasstroom.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.