Navigation

Renault & Stellantis - geruchten samengaan bedrijven - visie

De aandelen van Renault $RNO staan ruim 4% hoger deze maandag. De aandelen van Stellantis TSLAP staan juist fractioneel lager, nadat er geruchten zijn opgedoken in de media dat beide bedrijven een hechte samenwerking voor ogen zouden hebben, of eventueel een fusie.

Het blijkt dat de Italiaanse krant Il Messagero heeft gemeld dat niet nader genoemde bronnen dit zouden hebben verteld op zondag. Een fusie tussen de twee zou dus dan betekenen dat hiermee men de grip op de sector wil versterken en de concurrentie uit China en Duitsland wil tegengaan.

Voorlopig geruchten

Stellantis gaf geen commentaar en noemde het ongefundeerde speculatie van de krant. De geruchten die nu zijn ontstaan, ook wij hebben daar twijfels over, hoewel niks is uit te sluiten.

Als eerste is Stellantis al een combinatie van heel veel autofabrikanten. Ten tweede geldt als deze twee samen gaan, gaan ze waarschijnlijk flinke problemen kunnen krijgen met de mededingingsautoriteiten. Tevens betekent het niet meteen dat je hiermee ook de concurrentie vanuit China aan zou kunnen gaan.

Het aandeel Stellantis

Wat betreft Stellantis, daarvoor geldt dat als er überhaupt een fusie komt, de familie Angelli daarmee akkoord zou moeten gaan als groot aandeelhouder.

Als we naar het aandeel Stellantis kijken, geldt dat we dat nog steeds met interesse volgen. Het staat op de watchlist positive. Toch hebben we tot nu toe nog niks gedaan. We rekenen op dat het bedrijf misschien nog één keer de winst wat kan gaan temperen.

Daarnaast geldt dat we graag zouden willen zien, hoewel het aandeel de laatste tijd opwaarts beweegt, of er echt een veel sterkere bodem is gecreëerd. Als laatste geldt dat als we kijken naar de gehele auto-industrie, de beleggersgelden naar deze sector nog steeds relatief beperkt zijn. En tot slot is de vraag of Stellantis ook geen last gaat hebben van de afkoeling in de elektrische voertuigenindustrie.

Dat allemaal gezegd hebbende, volgen we het aandeel met interesse, maar wachten we nog steeds af om inderdaad in Stellantis te stappen.

Renault

Momenteel doen wij niks met het aandeel Renault. Het feit dat het bedrijf volgens deze geruchten dus flirt met Stellantis vinden wij eigenlijk een teken van zwakte. Het geeft namelijk aan, als dit waar zou zijn of een kern van waarheid zou hebben, dat Renault op zoek is om haar prestaties te verbeteren die blijkbaar momenteel kunnen tegenvallen. En dit dus door middel van een fusie of een grote samenwerking. Om zo bijvoorbeeld kosten te besparen en toegang te behouden tot belangrijke grondstoffen en chips.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.