Navigation

Stellantis: ontslagen bij elektrische Fiat 500 en Maserati - visie

Stellantis: ontslagen bij elektrische Fiat 500 en Maserati - visie

Stellantis $STLAP plant ongeveer 2.250 tijdelijke ontslagen in de Mirafiori-fabriek in Turijn van 12 februari tot 3 maart als reactie op de zwakke vraag. De getroffen werknemers, 1.250 betrokken bij de productie van de elektrische Fiat 500 en 1.000 bij Maserati-modellen, zullen worden getroffen door de maatregel.

Het aandeel Stellantis

Hoewel Stellantis op basis van koers winst verhouding en op basis van dividend goedkoop is, wachten we nog steeds om wat met het aandeel te doen. Het staat al lang op de wachtlijst positive, maar we rekenen ook op een op tempering van de resultaten.

Naast de beïnvloeding door de staking in Amerika vorig jaar en daarna hogere loonkosten is het nu ook duidelijk dat verschillende divisies minder goed draaien. De mededelingen zijn ook een herhaald signaal van vertragende groei in elektrische voertuigen die momenteel gaande is.

De zorgen bij Maserati wijzen in de richting dat de luxere merken, ook te zien in bijvoorbeeld fashion, toch tijdelijk een trager groeipad laten zien. Waarschijnlijk ook onder invloed van China en mogelijk toch door het wegvallen van een gedeelte van de afzetmarkt in Rusland hoewel dat ook weer via zijwegen wordt omzeild.

Gezien de situatie wachten we nu eerst tot het bedrijf met een mee realistische outlook komt. Dat betekent nieuwe richtlijnen met een verwachte tragere groei. Tot die tijd durven we het niet aan om wat te doen met het aandeel Stellantis. Op basis van recente prijs actie zijn we ook benieuwd of de vorige weerstand nu een steun is geworden. Dat zal moeten blijken. Al met al is het dus wachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.