Navigation

Stellantis: cijfers sterk - reeds op watchlist

Stellantis (STLAP) heeft een netto-omzet van €98,4 miljard in de eerste helft van 2023 behaald, een stijging van 12% ten opzichte van H1 2022, voornamelijk door hogere zendingen. Het bedrijf is van plan strategische investeringen voort te zetten om de duurzame weg naar koolstofneutraliteit te bevorderen [mogelijk versterkt door subsidies].

Stellantis heeft een netto-omzet van €98,4 miljard in de eerste helft van 2023 behaald, een stijging van 12% ten opzichte van H1 2022, voornamelijk door hogere shipments.


Visie op cijfers Stellantis

Wereldwijde verkoop van BEV en LEV steeg met respectievelijk 24% en 28% ten opzichte van vorig jaar tot 169 duizend eenheden en 315 duizend eenheden, wat als veelbelovend wordt beschouwd.

Stellantis staat op de derde plaats in de EU30 voor totale BEV-verkopen en op de tweede plaats in de Amerikaanse markt voor LEV-verkopen, wat aangeeft dat er kansen zijn in de EV-sector.

Het bedrijf heeft €0,7 miljard aan aandelen teruggekocht in de eerste helft van 2023 en verwacht het aangekondigde €1,5 miljard aandeleninkoopprogramma voor het einde van 2023 te voltooien.


Het aandeel Stellantis

Wat betreft het aandeel Stellantis (STLAP) staat het al een tijdje op de watchtlist. De cijfers zijn volgens ons een signaal dat we mogelijk naar een positieve rating gaan. We wachten nog even af voordat we daar definitief uitspraken over doen.

De voortgaande aandeleninkoop en het hogere dividendrendement maken Stellantis een interessante kans. Tot nu toe was de koersvorming enigszins teleurstellend, maar we denken dat de markt de cijfers van Stellantis niet langer kan negeren, vooral gezien de lage waardering en de toegenomen kans op upside surprises. De kans op een uitbraak van het aandeel is toegenomen.

Nog enige cijfers van Stellantis

Het aangepast bedrijfsresultaat van €14,1 miljard, een stijging van 11% ten opzichte van H1 2022 kenmerkte zich door een  marge van 14,4%. De nettowinst bedroeg €10,9 miljard, een stijging van 37% ten opzichte van H1 2022. De industriële vrije kasstroom was €8,7 miljard, een stijging van €3,3 miljard ten opzichte van H1 2022.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.