Navigation

Risk assets: Bitcoin een winnaar - S&P 500 en Nasdaq 100 - geldstromen

In februari steeg Bitcoin met maar liefst 43%. Ook de aandelenmarkten vertoonden over het algemeen een stijgende trend. Zo steeg de S&P 500 $SPX met 4,6% en de Nasdaq $NDQ met 4,3%.

We hebben er vaker op gewezen dat het strategisch kijken naar risk assets van groot belang is.De markten worden oververhit genoemd door menig strateeg. Dat is misschien ook wel zo, maar zolang negatief nieuws wordt genegeerd en er inflows van geld is blijft de boel stijgen.

Naar balansen en andere cijfers kijken van bedrijven is belangrijk, maar geldstromen zijn net zo belangrijk. Als je puur op de balans en andere cijfers had belegd, was je heel laat ingestapt in aandelen zoals NVDA, ASML of WKL.

Wanneer het momentum richting een sector of een aandeel qua instroom van gelden hoog is worden fundamentals tijdelijk of zelfs voor langere tijd minder belangrijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.