Navigation

Herhaling: Strategie: AI aandelen profiteren extra van lagere rente

Herhaling: Strategie: AI aandelen profiteren extra van lagere rente

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De laatste macro-economische data die op maandag in de VS werden vrijgegeven, wijzen op een sneller dan verwachte afkoeling van de economie. Later deze week komen er nog meer data uit, met vrijdag de werkgelegenheidscijfers.

In ieder geval is de markt minder gerust op een zachte landing, wat de kans vergroot dat de rente wordt verlaagd. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een nog grotere rally in aandelen gerelateerd aan artificiële intelligentie.

Deze kunnen profiteren van een verlaging van de rente door betere leenvoorwaarden in een marktsegment waar de groei versnelt. En hunn klanten kunnen als ze geld moeten lenen voor expansie richting AI goedkoper lenen.

Aangezien het motto nu is dat als je niet meedoet met AI je de boot mist en je een enorme achterstand krijgt als bedrijf, is het evident dat bedrijven die de onderdelen en de services hiervoor leveren op polepositie staan.

Wanneer de Amerikaanse economie sneller afkoelt dan verwacht, is de kans groot dat de centrale bank de rente verlaagt om de economische activiteit te stimuleren. Een lagere rente maakt lenen goedkoper, wat leidt op de langere termijn tot meer consumentenbestedingen en bedrijfsinvesteringen. De AI bedrijfsinvesteringen gaan ons inzien niet stoppen, zelfs als het nog enige tijd duurt voordat een lagere rente zijn helende werking op de economie gaat doen.

Bij een afkoelende economie worden winstverwachtingen voor veel bedrijven vaak naar beneden bijgesteld. Bedrijven zien hun omzet dalen door verminderde economische activiteit. Hierdoor passen analisten hun verwachtingen aan, wat druk kan uitoefenen op de aandelenkoersen van deze bedrijven. Dit zal de drang om nog dieper te investeren in AI alleen maar vergroten om klaar te zijn voor de toekomst.

De AI-sector bevindt zich zodoende in een unieke positie. Kunstmatige intelligentie is één van de snelst groeiende en meest transformerende technologieën van dit moment. Bedrijven die zich richten op AI-oplossingen zien een voortdurende en zelfs versnellende vraag naar hun producten en diensten. Deze groei wordt aangedreven door een breed scala aan toepassingen, van gezondheidszorg en financiën tot transport en klantenservice.

De vraag naar AI-oplossingen blijft toenemen, ongeacht de algemene economische omstandigheden. De markt voor AI is nog lang niet verzadigd, en innovaties en nieuwe toepassingen blijven de vraag stimuleren. Daarnaast kunnen AI-technologieën bedrijven helpen efficiënter te werken en kosten te besparen, wat bijzonder aantrekkelijk is in tijden van economische onzekerheid.

Bedrijven blijven investeren in AI om concurrentievoordeel te behalen, wat de sector robuust maakt tegen economische schommelingen. Hoewel een afkoelende Amerikaanse economie vaak leiden tot lagere winstverwachtingen voor veel sectoren lijkt de AI-sector hierop een uitzondering te zijn.

Gezien deze situatie sluiten wij niet uit dat aandelen gerelateerd aan artificiële intelligentie misschien wel tijdelijk kunnen dippen, maar vervolgens een nog grotere outperformance kunnen gaan laten zien. Wel of geen hoge rente en wel of geen harde landing van de economie. We zitten reeds op een stijging van verschillende aandelen in deze sector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.