Navigation

Herhaling: Aandelen: zoeken bodem - overwegen andere strategie vanwege rente

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Na een stevige daling bij de opening van de indices lijkt de eerste golf van verkoopdruk momenteel iets af te nemen. Deze ontwikkeling biedt echter nog geen volledig beeld, aangezien de markt vooral gericht is op de rentestanden.

De Amerikaanse 10-jaars rente is inmiddels gestegen tot 4,64%. Dit creëert verdere opwaartse druk en een renteniveau boven de 4,5% (waar we nu boven staan) zou kunnen dienen als trigger voor meer winstnemingen en correcties op de aandelenmarkt, zoals eerder besproken. De Duitse 10-jaars rente staat momenteel op 2,43,5%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.