Navigation

Herhaling: Aandelen: economische cyclus - welke sectoren wel of niet kopen

Herhaling: Aandelen: economische cyclus - welke sectoren wel of niet kopen
pro

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De economische cyclus heeft een grote invloed op welke sectoren van de markt het beste presteren. Afhankelijk van de fase waarin de economie zich bevindt, kunnen bepaalde sectoren aanzienlijk beter presteren dan andere. Hieronder volgt een overzicht van hoe sectoren zich gedragen in de verschillende fasen van de cyclus: vroege, midden, late en recessie.

Vroege Cyclus: herstel
In de vroege fase, waarin de economie zich herstelt van een recessie, presteren sectoren zoals consumentengoederen, financiële diensten, industriële bedrijven en informatietechnologie vaak goed. Deze sectoren profiteren van hernieuwde uitgaven door consumenten en bedrijven. Energie, telecommunicatie en nutsbedrijven blijven meestal achter.

Midden Cyclus: piek
Wanneer de economie haar hoogtepunt bereikt, zijn de prestaties gemengd. Industriële bedrijven en informatietechnologie blijven vaak sterk, terwijl materialen en nutsbedrijven beginnen te verzwakken. Aanpassingen in portefeuilleallocaties kunnen helpen om risico's te beheren en rendementen te verbeteren.

Late Cyclus: matiging

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.