Navigation

Strategie: huidige daling juist het beste voor de lange termijn - mag nog verder

Strategie: huidige daling juist het beste voor de lange termijn - mag nog verder

De daling momenteel, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, is precies wat de markt nodig heeft. We zien graag dat de markten verder dippen, inclusief de technologische sector.

Zo verdwijnt de overhype en wordt de speculatie weggeblazen. We hebben het hier al vaker over gehad. Bijgevoegd de chart van de Nasdaq 100. Hieraan is duidelijk te zien dat we in een uptrend zitten, zelfs als de correctie nog groter wordt.

Of dit ook daadwerkelijk gebeurt, weten we niet, maar als de indices hun belangrijke steunpunten bereiken, waar we het eerder over hebben gehad, kan er nog een daling van 3 tot 6 procent plaatsvinden. Dit zou een prima ontwikkeling zijn voor de lange termijn.

Zelfs een daling van de belangrijkste indices en aandelen met 10 tot 20 procent zou geen verstoring zijn in de lange termijn uptrend. Juist grote dips zien we als kansen zolang de cyclische bull market intact is en daar is waarschijnlijk nog steeds sprake van. Met andere woorden: nu geduld hebben kan later veel opleveren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.