Navigation

Strategie: de bazooka van China - kans op liquiditeits gedreven stijging

Strategie: de bazooka van China - kans op liquiditeits gedreven stijging
pro

Welkom bij deze strategie noot, die is opgesteld naar aanleiding van een reeks maatregelen die China heeft genomen om de vastgoedmarkt & de economie, het financiële systeem en de aandelenmarkt te ondersteunen.

Hoewel dit kan worden gezien als een teken dat de Chinese economie moeite heeft om te herstellen, is dit al langer bekend. Wij zien het eerder als een indicatie dat er een liquiditeitsgedreven rally op komst is.

Dit betekent niet dat alle winsten in de komende maanden behouden blijven, maar wel dat elke correctie op korte termijn wordt opgekocht. Degenen die een zogenaamde melt-up voorspellen, kunnen daarmee zelfs gelijk krijgen.

Eén van de belangrijkste drijfveren achter koersstijgingen is de toevoeging van liquiditeit. Als deze afneemt, zoals we eerder zagen bij de afbouw van de dollar-yen carry trade, dalen aandelenkoersen vaak. Nu er opnieuw liquiditeit wordt toegevoegd, is het omgekeerde waar: stijgende aandelenkoersen.

Het gaat niet alleen om China. Ook de lage rente in de Verenigde Staten en de zwakke economische cijfers uit Duitsland kunnen ertoe leiden dat de ECB agressiever wordt met renteverlagingen. Dit geldt ook voor opkomende markten.

Zijn zwakkere bedrijfsresultaten al verwerkt

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.