Navigation

Strategie: China: nog meer stimuleringen en helikoptergeld - implicaties voor markten

Strategie: China: nog meer stimuleringen en helikoptergeld - implicaties voor markten
pro

De Chinese overheid zet haar inspanningen voort om de economie nieuw leven in te blazen. In een opvallende stap die letterlijk als helikoptergeld kan worden omschreven, wordt naar verwachting een totaalbedrag van maar liefst 150 miljard dollar vrijgemaakt in de vorm van cheques voor de armste bevolkingsgroepen. Dit gratis geld is bedoeld om de consumptie te stimuleren en zo een directe boost aan de economie te geven.

Maar daar blijft het niet bij. Er is ook bekendgemaakt dat er ongeveer 142 miljard dollar wordt geïnjecteerd in staatsgerelateerde banken ter ondersteuning van de financiële sector. Dit is de eerste keer sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 dat Peking dergelijke drastische maatregelen neemt.

Verdieping van stimulansen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.