Navigation

Super Micro: nabeurs onderuit op de cijfers - blik op het aandeel

De omzet van Super Micro Computer [Super Micro] $SMCI is in het afgelopen kwartaal meer dan verdrievoudigd dankzij de voortdurende groei in door AI aangedreven producten. In het lopende kwartaal verwacht het concern een omzet van 5,1 tot 5,5 miljard dollar en een winst van 7,62 tot 8,42 dollar per aandeel.

Het aandeel

De resultaten van Super Micro hebben geleid tot een aanzienlijke koersdaling van bijna 12% na de officiële handelsuren. Hoewel de toekomstvisie van het bedrijf optimistischer is dan eerder voorspeld, blijft de markt voorzichtig.

Dit komt omdat de door het bedrijf gegeven richtlijnen, vooral die van de CEO, vaak niet als leidend worden beschouwd, gezien het verleden waarin ze wel eens werden herzien zoals blijkt uit dit artikel van ons op 19 maart.

Bovendien is het aandeel Super Micro duur, waardoor een realistischere koers waarschijnlijk lager ligt, ondanks de groei in AI-datacenters.

De omzet van Super Micro Computer was lager dan verwacht. Het suggereert dat de mediane groei over een langere periode lager kan zijn dan voorheen.

Vanwege deze factoren zouden we geen positie in het aandeel willen hebben. We zijn in januari ingestapt op $433 en hebben daarna een mooie winst veiliggesteld. Op dit moment wachten we af tot het aandeel veel verder is gecorrigeerd, en overwegen dan pas weer in te stappen. Misschien bij een koers tussen de $350 en $500.

Hoewel Super Micro Computer vaak wordt gezien als een proxy voor het aandeel Nvidia, denken we in dit geval dat de cijfers van Super Micro geen nauwkeurige weerspiegeling zijn van deze proxy.

Samenvattend

De cijfers van Super Computer hebben geleid tot een koersdaling, ondanks een verhoogde guidance, maar een reeds behaalde omzet die onder de schattingen ligt. Op dit moment zien we geen reden om in te stappen in het aandeel, en overwegen alleen te kopen bij een aanzienlijk grotere daling.

Enige achtergrond

CEO Charles Liang benadrukte dat de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten het bedrijf in staat stelde om marktleider te worden.

De nettowinst steeg tot $402,5 miljoen, of $6,56 per aandeel, vergeleken met $85,8 miljoen, of $1,53 per aandeel, een jaar eerder.De aangepaste winst overtrof de verwachtingen van analisten, met $6,56 per aandeel tegenover de verwachte $5,74 per aandeel.

De omzet groeide tot $3,85 miljard, hoewel dit iets lager was dan de verwachte $3,96 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.