Navigation

Super Micro: geen wijzigingen in 10-K - het aandeel - DELL

Super Micro $SMCI heeft aangekondigd dat er geen materiële wijzigingen zijn in de eerder gerapporteerde financiële resultaten in hun 10-K formulier, ondanks het uitstel van de indiening. Dit is toch te weinig om het aandeel nu weer te kopen.

Hoewel dit nieuws op het eerste gezicht geruststellend kan lijken, blijft de vraag of de markt deze verklaring volledig gelooft, vooral gezien de ernstige beschuldigingen van boekhoudkundige manipulaties door Hindenburg Research, zie dit artikel.

Hierdoor blijft er onzekerheid over de toekomstige koers van het aandeel. Ondanks dat de "geruststelling" dat er geen wijzigingen zijn in de 10-K de misschien tot een korte opleving van de aandelenkoers kan leiden, kan het voor beleggers misschien nog te vroeg zijn om het aandeel nu te kopen. Dit gezien de aanhoudende zorgen over de interne controles en de geloofwaardigheid van het bedrijf.

Ook ligt de chart er nog steeds onduidelijk voor. Het aandeel noteert onder de ingetekende VWAP wat in principe er op wijst dat de verkopers nog steeds de controle hebben.

Misschien als de koers rond de 200 tot 300 dollar staat gaan we er weer een over over nadenken om Super Micro te kopen.

Geen materiële wijzigingen

Super Micro maakte eerder hun financiële resultaten bekend voor het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2024. Het bedrijf rapporteerde een winst van $5,51 per aandeel op een omzet van $5,31 miljard voor het vierde kwartaal. Gecorrigeerd voor bepaalde posten kwam de aangepaste winst per aandeel uit op $6,25.

Kort daarna kondigde het bedrijf aan dat het de indiening van zijn 10-K formulier voor 2024 moest uitstellen. Dit besluit kwam nadat nieuwe informatie aan het auditcomité van de Raad van Bestuur werd voorgelegd, wat leidde tot een onderzoek naar de interne controles en andere gerelateerde zaken binnen het bedrijf. Ondanks de vertraging meldde Super Micro dat er geen materiële wijzigingen zijn in de resultaten die eerder zijn gerapporteerd.

Beschuldigingen van Hindenburg Research

Op 27 augustus 2024 bracht Hindenburg Research een rapport uit waarin Super Micro werd beschuldigd van ernstige boekhoudkundige manipulaties. De beschuldigingen omvatten het verkeerd rapporteren van transacties met gelieerde partijen en het omzeilen van sancties door producten naar Rusland te exporteren. Dit veroorzaakte een scherpe daling van de aandelenkoers.

Markt reactie en DELL

Een dag na het rapport van Hindenburg, op 28 augustus, kondigde Super Micro dus ook aan dat de indiening van hun 10-K formulier opnieuw zou worden uitgesteld. Dit verhoogde de onzekerheid rond het bedrijf en zorgde voor verdere onrust op de markt. Hoewel de aandelenkoers daarna enig herstel liet zien, bleef de situatie precair.

Hindenburg's rapport heeft niet alleen vragen opgeroepen over de financiële praktijken van Super Micro, maar ook over de kwaliteit van hun producten en diensten. Er wordt gesuggereerd dat concurrenten zoals Dell zouden kunnen profiteren van de problemen waarmee Super Micro momenteel kampt​.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.