Navigation

Super Micro: belangrijke uitbreiding in Azië - ook bullish voor NVIDIA

Super Micro: belangrijke uitbreiding in Azië - ook bullish voor NVIDIA

Super Micro Computer $SMCI heeft aangekondigd samen te werken met Foxconn, Sharp, KDDI en Datasection om één van de grootste AI-datacenters in Azië op te zetten.

Dit datacenter, gevestigd op de locatie van Sharp's voormalige LCD-panelenfabriek in Sakai, Osaka Prefectuur, Japan, zal gebruik maken van NVIDIA's geavanceerde GPU-technologie om generatieve AI, machine learning en grote taalmodellen (LLM's) te ondersteunen.

In januari hebben we een longpositie ingenomen op SMCI. We hebben daarop winst gerealiseerd. Recentelijk hebben we, naar aanleiding van positieve verklaringen van Wiwynn, zoals ook te lezen is op onze website, besloten om opnieuw te investeren in Super Micro Computer.

Super Micro is een leverancier van server- en opslagoplossingen, bekend om hun innovatieve en efficiënte ontwerpen. Het bedrijf biedt op maat gemaakte IT-infrastructuuroplossingen, waaronder vloeistofgekoelde IT-racks die essentieel zijn voor het beheren van warmte in high-performance datacenters. Deze oplossingen helpen bedrijven om energie-efficiëntie te maximaliseren en prestaties te optimaliseren.

Super Micro wordt vaak gezien als een proxy voor NVIDIA vanwege hun nauwe samenwerking en de integratie van NVIDIA's GPU's in hun datacenteroplossingen. Wanneer de vraag naar NVIDIA's geavanceerde GPU's stijgt, profiteert Super Micro direct door de toenemende vraag naar hun op NVIDIA gebaseerde oplossingen.

Dit betekent dat investeerders in Super Micro ook indirect kunnen profiteren van de groei en het succes van NVIDIA, aangezien beide bedrijven sterk met elkaar verbonden zijn op het gebied van technologie en markttoepassingen.

De oprichting van het datacenter in Japan is positief nieuws om verschillende redenen. De samenwerking met grote bedrijven zoals Foxconn, Sharp en KDDI versterkt de marktpositie van Super Micro. Het benadrukt hun vermogen om deel te nemen aan grootschalige, high-profile projecten en versterkt hun reputatie als betrouwbare technologieleverancier.

Het nieuwe datacenter zal gebruik maken van NVIDIA's nieuwste GPU's, wat de vraag naar deze producten vergroot en ook NVIDIA's positie als marktleider versterkt. Dit is gunstig voor zowel NVIDIA als Super Micro, aangezien de verkoop van geavanceerde GPU's toeneemt.

Bovendien stelt de implementatie van vloeistofgekoelde IT-racks en andere geavanceerde technologieën het datacenter in staat efficiënter en duurzamer te werken. Dit speelt in op de groeiende behoefte aan milieuvriendelijke en energie-efficiënte datacenteroplossingen.

Voor Super Micro betekent dit project ook een aanzienlijke uitbreiding van hun marktbereik in Azië. Het stelt hen in staat hun producten en technologieën op een grotere schaal te demonstreren en nieuwe klanten aan te trekken in de snelgroeiende AI-markt.

Kortom, de oprichting van het AI-datacenter in Japan is een strategisch voordeel voor zowel Super Micro als NVIDIA. Het project benadrukt de sterke synergie tussen beide bedrijven en hun gezamenlijke vermogen om toonaangevende AI-oplossingen te leveren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.