Navigation

Super Micro: Amerikaanse overheid start onderzoek - implicaties - NVIDIA

Super Micro: Amerikaanse overheid start onderzoek - implicaties - NVIDIA
pro

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt Super Micro $SMCI, een serverfabrikant die aanzienlijk is gegroeid door de opkomst van kunstmatige intelligentie. Het onderzoek bevindt zich in een vroeg stadium en volgt op een kritisch rapport van Hindenburg Research, een activistische short-seller.

Een voormalige werknemer, Bob Luong, heeft het bedrijf beschuldigd van boekhoudkundige overtredingen en in april een klokkenluiderszaak aangespannen tegen Super Micro en zijn CEO, Charles Liang. Dit schrijft The Wall Street Journal.

Het aandeel SMCI

Het onderzoek dat de Amerikanen gaan starten naar Super Micro is niet onverwacht. Er gingen al eerder geruchten over mogelijke fraude. In 2018 werd het aandeel zelfs al eens gedeïlist vanwege fouten in de boekhouding.

Wat betreft het aandeel, hebben wij eerder goed kunnen profiteren van een koersstijging. Gelukkig zijn we op tijd uitgestapt en zouden we nu nog steeds niets met het aandeel doen.

NVIDIA

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.